събота, 15 декември 2018 г.

Коледна работилница у дома


Привет :)

Това ще е една много различна статия от типичните,които пиша ,този път няма да пиша за козметика.Днес искам да споделя с вас един прекрасен ден.който прекарахме у дома.Направихме домашна коледна работилница.Първо трябваше да изработим коледна украса за коледния базар в училището на детето ми.Той е 3-ти клас и типично по детски много се вълнува около коледните празници.Реших да отделя целия ден за изработка на коледна украса за базара в училището,да опаковаме подаръци и да се забавляваме заедно.

Естествено пуснах коледни филми по-скоро за фон,не ги гледахме особено,но все пак създават настроение.Направих горещ чай с мед и лимон ,запалих коледните лампички и започнахме усърдна работа в домашната коледна работилница.


За коледния базар в училището решихме да направим няколко играчки за елха от орехи и кутия с късмети.

За кутията с късмети използвах кутия от клечки за уши,опаковачна хартия с коледни картинки  и тиксо.


Облицовах пластмасовата кутия с опаковачна хартия за подаръци,изрязах стърчащите краища от хартията и ги залепих плътно с тиксо.По същия начин декорирах и капака на кутията.


Докато аз се занимавах с кутията,детето ми наряза червен картон на малки правоъгълници ,след което надписа късмети на тях.Прегъна ги и ги защипа с малки декоративни щипки за пране.


Ето и крайния резултат,как от една непотребна кутия от клечки за уши ,малко опаковачна хартия ,панделки,картон и най вече много желание , старание и любов може да се получи ефектен подарък,украса ....или в случая продукт за училищен коледен базар  :



На малкия много му хареса идеята за кутия с късмети и поиска да направим и една за у дома.Нямах друга празна кутия от клечки за уши и единствената непотребна кутия която открих беше от мобилен телефон.
Нея отново опаковахме по същия метод,но с друга хартия.Детето отново наряза картон и надписа късметите,нагъна ги и ги защипа с декоративните щипки за пране.

Ето и втората кутия,пълна с късмети:



Ще ви покажа и другите неща които измайсторихме за коледния базар.Не снимах процеса на изработка,тъй като ги прави главно детето и се бях улисала да му помагам където има нужда.

Направихме коледни играчки от орехи,бяха правили подобни в училище и той настояваше да ги боядиса  и украси с брокат ,както са правили в клас.Едвам го убедих два ореха да декорираме като еленчета.Голяма драма настана,че няма да се оцветени ,но след като станаха готови най-много му харесаха те .

Ето първите три орехчета ,оцветени с акрилни бои,след това с лак за нокти и посипани със сух брокат.Не сме ги чупили,за да може удобно да се оцветяват забих бамбуково шишче  в основата на ядката,след като изсъхнаха махнах шишчето и на негово място залепих връвчица с която да се окачат на елхата.


Ето и еленчетата,счупих орехите на две и махнах ядката.Рогата са изрязани от кафяв картон,залепих ги с горещ силикон за ореха,нослето е от намачкана червена хартия,също залепена с горещ силикон.Очите нарисува малкия с маркер.Залепих и връвчицата с която да се закачат на елхата и накрая отново с горещ силикон залепих двете половини на ореха


Надявам се да съм била полезна с идеите за изработване на коледна украса у дома .
Трябва да призная,че изобщо не ме интересуваше крайния резултат,беше ми много хубаво цял ден да прекараме с малкия изработвайки тези неща и опаковайки няколко дребни подаръци....един истински прекрасен ден :)

Като сме на вълна коледна украса искам да ви покажа и моя домашен любимец,който също иска да е част от коледната украса и мисля,че му се получи много добре :)



Весели празници :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар