неделя, 13 януари 2019 г.

Dr. Scheller маска бадем и невен за чувствителна кожа


Привет :)

Напоследък много голяма популярност придобиха маските за лице тип лист-маска.Неслучайно този тип маски набраха бързо много фенове,те са много удобни и практични.Отваряш опаковката и слагаш веднага на лицето лист маската,която е изрязана така ,че да пасне на лицето и материята е напоена с активните съставки.
Не е нужно да се ползва четка за нанасяне,да се следи за нанесеното количество маска върху лицето,всичко е вече предварително приготвено и се иска само да се постави върху лицето.
Ползвала съм няколко вида маски от този тип на различни марки и с различен ефект,общото при тях е материята,тя е много тънка и мека,същевременно здрава .

Тази която искам да ви покажа днес е dr. Scheller Маска против бръчки с бадем и невен за чувствителна кожа.


Ето какво обещават производителите :

Чувствителната кожа изисква специфична грижа. Ето защо, специалистите на "Dr. Scheller" създават серията "Almond & Calendula". Маската за лице осигурява интензивна грижа и моментален ефект. Тя представлява 100% био разградима целулозна маска, напоена с концентрат, която приляга към контурите на лицето и е удобна за нанасяне. Маската овлажнява и успокоява кожата. Намалява раздразненията и зачервяванията. Подобрява състоянието на лющещата се кожа, изравнява тена и придава здрав вид на лицето. Маската е подходяща за употреба в грижата за чувствителна кожа.

Формулата ѝ е обогатена с масло от сладък бадем, което притежава тонизиращи, подмладяващи и противовъзпалителни свойства. То е особено подходящо за употреба в грижата за суха и лющеща се кожа. Другата активна съставка е екстрактът от невен, който действа антиоксидантно, хидратиращо и успокояващо. Добавен е и екстракт от алое вера, който има дълбоко овлажняващи, подхранващи и облекчаващи свойства. И не на последно място, хиалуроновата киселина ревитализира чувствителната кожа. Интензивно я хидратира и я предпазва от изсушаване.

Формулата не съдържа:
изкуствени оцветители и аромати
глутен и лактоза
парабени, минерални масла и парафин
силикон
сулфати и ацетон
PEG 



Моето мнение:

Както написах вече този тип маски-лист са много удобни,особено в днешното забързано ежедневие,когато времето не ни стига за нищо.Имам маската от месец,но не бързах да я пробвам,въпреки че винаги съм много нетърпелива да пробвам новите си козметични придобивки.
По принцип ползвам маски за лице редовно,но има периоди в които не се чувствам добре и не съм редовна в употребата им,последните 2 месеца съм в такъв период,но ето че дойде реда и на тази маска.Реших да я пробвам след като си почистих лицето механично,от което много се зачерви и раздразни.
Измих лицето след почистването,подсуших с кърпа и сложих лист маската.Държах я на лицето според инструкциите от опаковката 15 мин. след което втрих остатъка с нежни масажни движения.

Материята на лист-маската е много мека и тънка,прилепва лесно по лицето и не се смъква или пада,през цялото време докато бях с маската домакинствах и не съм лягала или сядала.
След сваляне на маската кожата беше видимо успокоена ,остатъка нанесох и на зоната около очите,тъй като кожата ми там е доста суха.


Голямо удобство е че маската не се отлепя или свлича ,това я прави много удобна за жени които хем искат да положат грижи за кожата си,хем заедно с това да свършат и домакинските задължения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар