петък, 16 септември 2016 г.

Фото епилатор Remington IPL6500 i-Light ProПривет :)

Преди няколко години си купих уред за домашна кола маска,ползвах го и бях доволна,но откакто различни производители започнаха да пускат на пазара фото епилатори за домашна употреба започнах да чета и да проучвам марки и характеристики.
Основния недостатък е високата цена на този тип уреди.Цените на различните марки са в порядъка 600 - 1 000 и отгоре лева.
При избор трябва да се има предвид цената на консумативите.Консуматив са лампите,при някои модели те са сменяеми и заредени с определен брой импулси(святкания).Други модели са с не сменяеми лампи  и при изразходване на импулсите уреда остава неизползваем.
Трети са с не сменяема лампа и неограничен брой импулси.

Да разкажа за конкретния фото епилатор който аз си взех Remington IPL6500 i-Light Pro .
Основното заради което се насочих към него беше цената,преди около половин година имаше промоция във верига дрогерии при която се събираха точки и след събирането на определен брой може да закупиш избрани уреди на Remington с 50% намаление на цената.
Така закупих епилатора с точките вместо за 700 за 350 лв. в средата на март месец.

Фото епилатора е с дълготрайна лампа,не са посочени брой импулси с която е заредена.Производителя обещава ако по някаква причина импулсите се изразходят безплатна смяна.
Започнах  да ползвам фотоепилатора  веднага след като го закупих.Първоначално на най слабата степен,след това на средната и накрая на най - високата.Преди да се започне участъците които се третират трябва да се обръснат(не трябва да се ползва епилатор или кола маска,тъй като за фотоепилацията е нужно да има корен на косъма).Правех процедурите на всеки 2 седмици.Още след втората процедура космите започват  да падат , след 4-та процедура третираните участъци вече бяха с 80% намаляло окосмяване.Фотоепилатора не е подходящ за всеки,на самата опаковка има много хубава таблица за цвета на кожата и космите с която лесно може да прецените дали уреда е подходящ за вас.Захранващия кабел и копчето за включване и изключване на уреда.


Употребата е много лесна.При включване на уреда се чува писукащ взук и започва да мига сензора за типа кожа.Трябва да се доближи сензора до участъка който ще се третира и ако цвета на кожата е подходяш светва ето по този начин.

Избира се желаната степен ,препоръчително е да се започне с най слабата.Аз ползвах най слабата само първия път,след което преминах на трета и след две процедури на пета.Разлика в усещането между 3-та и 5-та аз не намирам.При "светване" на дадения участък се усеща леко парване за секунда,след това при мен няма никакви раздразнения или зачервенявания.


Уреда е с дълъг кабел което улеснява употребата.Едиствения бутон на него е за произвеждане на импулс.Трябва уреда да се доближи до кожата така че да се установи контакт с двата края до лампата.Ако не е направен контакт уреда няма да възпроизведе импулс.


Уреда има две приставки,една за тяло и една за лице.Аз съм ползвала тази за тяло,чъй като за лицето нямам нужда.Смяната на приставките е много лесна -само се натискат двата бутона едновременно и се издърпва приставката.
След първоначалния курс който направих пролетта спрях употребата на уреда през лятото,тоест от май до средата на септември.Постигнатите резултати се задържаха около 3 месеца след което започнаха постепенно да израстват пак косъмчета.Не всички на веднъж а тук там по някое.Като цяло съм много доволна,за цяло лято си реших проблема :) и сега на есен с песен подновявам употребата .

1 коментар:

  1. Аз не успях да си взема, когато беше тази промоция.Много добра инвестиция е уреда :)

    ОтговорИзтриване