сряда, 29 март 2017 г.

Loreal Elseve Extraordinary Clay Mask Маска за мазни корени на косата


Привет :)

Днес искам да ви споделя впечатленията си от един продукт който наскоро открих  Loreal Elseve Extraordinary Clay Mask Маска за мазни корени  на косата.
Много интересна маска която се ползва преди шампоана.Цялата серия Loreal Elseve Extraordinary Clay е за коса с мазни корени и сухи краища на косата,съдържа шампоан,балсам и маска за корените на косата.
Моята коса е тънка с много бързо омазняващи се корени и сухи краища,ето защо веднага проявих интерес към тази нова серия и най вече към маската за коса.
От години съм много резервирана към продуктите на Лореал,но след като преди няколко месеца се престраших да пробвам маските им за лице с глина и останах много доволна,
ето тук съм писала за маските за лице с глина :

реших да купя и пробвам и тази маска.

Ето какво обещават происводителите :

Elseve Extraordinary Clay Mask е специално разработена маска за мазни корени и сухи краища, предназначена за ежедневна употреба, която придава нежна мекота и старателно почиства корените. Уникалната ѝ подхранваща формула, която е концентрация нa 30% чиcтa глинa, спoмaгa зa почистването нa косатa, като същевремено подобрява структурата на косъма и състоянието на скалпа. Маската на Елсев е с причистващо действие и осигурява дълбока грижа, като подхранва всеки косъм от корена до върха. След употребата на маската е отстранено неприятното омазняване на косата, като корените са чисти и освежени.
Количеството на маската е 150 мл.,което ми се видя доста малко,но предвид че се нанася само в корените е необходимо по-малко количество за едно нанасяне сравнение с маските за коса които са за дължините и краищата на косата.
Цената е около 11 лв.
Консистенцията е много гъста ,както личи от снимката маската не се разлива дори и наклонена.
Има лек ,много приятен свеж аромат,който не се задържа след измиване.

Обикновенно маските които правя преди измиване са домашно забъркани за хидратиране на дължините и топли маслени на скалпа за укрепване и растеж на косата .След маска с масла на скалпа ,корените на косата ми се омазняват по-бързо,ето защо реших да пробвам маската на Лореал непосредствено след маслената маска.
Нанася се лесно,разделях косата на сектори  и,първоначално започнах нанасянето с четка за боя,но не ми беше удобно и продължих с пръсти.Необходимото количество за да се намаже целия скалп е около една супена лъжица. 
Стоях с маската не 5 а 10 минути,тъй като имах и маслена маска.
Крайния резултат ми хареса , Elseve Extraordinary Clay Mask помага  много лесно само с едно нанасяне на шампоан да се отмие маслената маска.Косата е много добре измита в корените,омазнява се по-бавно и дава обем.

2 коментара:

  1. От личен опит знам, че маските с глина са доста трудни за отмиване и с тази ли е така? Това е единствената причина, която ме спира да я закупя..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Маската се отмива много лесно първо само с вода и след това с шампоан.

      Изтриване