неделя, 2 октомври 2016 г.

Мини размери козметика,travel size,perfume miniatures....



Привет :)

Има ли значение размера?
Дали най - скъпите неща са в малки опаковки?
Няма еднозначен отговор на тези въпроси,но що се отнася за козметика обожавам мини и травъл размерите,а парфюмните миниатюри са просто прекрасни малки уханни съкровища.

Предпочитам по малките разфасовки козметика най вече когато става въпрос на продукт ,който не съм ползвала до сега.Тестерите в сашета са 1 или 2 мл.,което е прекалено малко за да се придобие представа,но пък  един мини крем за лице 15 мл. е напълно достатъчен да се ползва определено време за да се прецени как ще е като действие на кожата.
Другата причина да харесвам малките разфасовки е ,че непрекъснато искам да пробвам нови и нови неща,рядко успявам до край да изхабя един крем за лице от 50мл.Обикновенно стигам до някъде и го оставям за да пробвам друг,или пък състоянието на кожата ми се променя  или сезона се сменя  и кожата има нужда от друг продукт,или най - лошия вариант крема просто не ми пасва на кожата и остатъка отива в боклука.
Не на последно място са много удобни при пътуване.

Ще започна с мини продуктите на estee lauder.

от ляво на дясно: 
estee lauder take it away makeup remover lotion 30мл. - като цяло от години съм фен на мицеларните води,но от време на време разнообразявам.Хареса ми,маха добре грима,но не бих го купила в оригинален размер.

estee lauder day wear normal combination skin 15мл. - много приятен дневен крем,лек със свеж аромат.По никакъв начин не омазнява ,хидратира и освежава.

estee lauder nightwear plus 15ml. - също много приятен нощен крем,със същия свеж аромат и леко усещане нанесен върху кожата.

estee lauder resilience lift 15ml. - за него незнам точно какво да кажа.....някак не ми допадна,нещо не се спогодихме с него.

estee lauder advanced time zone 5ml. - за околоочния контур,също лек крем,който попива веднага ,ползвам го за дневен,вечер предпочитам по богати кремчета за около очи

estee lauder advanced night repair 7ml.
estee lauder pore refining serum 7ml.
И двата серума са много леки и попиват почти моментално,без да оставят следи върху кожата.Тук може и да има значение размера....може времето което съм ги ползвала да е прекалено малко за да имат ефективност.Първия серум е от най- харесваните продукти на марката ,но аз съжаление не видях ефкт и от двата.





Следващите мини продукти Galenic

Първо да обърна внимание на несесера,страшно сладък и удобен при пътуване и аз плажа.
Такива несесери с различни продукти съм си къпувала няколко .Последно преди няколко месеца когато имаше намаление 50% на всички продукти на марката в апреки subra . Продуктите които съм снимала не са от един комплект,а тези които ми останаха от последните два.
отляво надясно :

galenic pur  micelar 100ml. - не ми хареса тази мицеларна вода,доста трудно се справя със спиралата и черния молив,има доста по добри води на много по ниска цена

galenic argane 30 ml. - лосион за тяло,много лек лосион,попива моментално,аромата му не ми допада ,хубавото е че не се задържа дълго върху кожата

galenic oxygenating exfoliating gel 15 мл. - този продукт го имаше в три от чантичките които съм взимала и го обожавам,много нежно ексфолира,освежава и оставя кожата мека и чиста.

galenic argane 15 ml. - нощен крем за лице за суха кожа,тъй като моята е смесена на лицето го използвам за шията и деколтето и

galenic aquapulpe masque rehydratant express 15ml. - също продукт който имаше в няколко от чантичките и който много харесвам,ползвам маската веднъж седмично на цялото лице и около очите ,тя не се отмива преспива се цялата нощ с нея и на сутринта кожата мека и хидратирана и свежа.



от ляво надясно :

uriage gyn phy 50мл. - интимен измиващ гел,страшно съм доволна,много икономичен ,нежен към кожата ,не предизвиква никакво дразнене и дискомфорт

himalaya apricot scrub 15ml. - много си харесвам тази скраб за лице,купувала съм и голямата туба,идеално полира лицето

bioderma mat control 5ml. - тоталния ми любим крем за през деня,матира моментално и в зависимост от температурата навън държи даста време 

dr scheller 10мл. - нощен крем за лице био нар и био арган,тези двата са ми най-нови и още не съм ги пробвала,но ще дойде и техния ред скоро :)

versace crystal noir 5ml. - от parfimo.bg
А този млък красавец ми е новия любимец :).
Преди години съм пробвала този аромат и бях убедена,че не ми харесва.Наскоро го тествах и се влюбих в аромата -женствен ,съблазнителен....
Този мъник е за в чантата ми ,лек и удобен да не тежи .


И накрая най - голямата ми слабост в декоративната козметика-спиралите за мигли.
първата е 

lancome hypnose volume a porter 2ml. - беше подарък към списания Грация ,естествено купих списанието само заради спиралата.Спиралите на марката са ми голяма слабост,тази също ми хареса,но е определено ежедневна,няма да си я купя в оригинален размер,lancome drama си остава мойта фаворитка на марката.

chanel le volume 1ml. - нея я купих от продавалника,пристигна  в наилонова опаковка,която гарантира,че не е отваряна и оригинална.Купих я макар да знам ,че е тестер,но ми е неудобно да вляза и поискам тестер в магазините ,затова реших просто да го поръчам и платя.Неслучайно е толкова хвалена спирала,наистина е разкошна,нанася се много "мазно ",лесно,позволява да се наслои  и да придаде доста обем ,без да слепва .Превърна се в една от любимките ми

3 коментара:

  1. Здравейте,от къде се сдобивате с всички тези минита:)?

    ОтговорИзтриване
  2. Привет,взимам ги от различни сайтове или реални магазини,бялата козметика от аптеки ,има комплекти за път в които продуктите са в по-малки размери.

    ОтговорИзтриване
  3. Аз също имам голяма слабост към мини размерите,благодаря за информацията💐

    ОтговорИзтриване