сряда, 28 август 2019 г.

Двуфазни лосиони за премахване на грим около очите


Привет :)

Част от задължителния ми ежедневен грим е черния молив за очи и спиралата за мигли,не използвам сенки за очи,фон дю тен и червило.Доста пъти съм писала за различните спирали за мигли,които ползвам.Писала съм и за различни почистващи продукти за лице и очи.
Реших днес да обърна по -подробно внимание на двуфазните почистващи лосиони .Мицеларните води набраха голяма популярност през последните години и това не е никак случайно,те много лесно и бързо премахват грим и замърсявания по кожата,но за кожата около очите не са най-подходящия продукт.
Кожата около очите е много нежна и при използване на неправилни продукти за почистване на грим бързо може да се дехидратира и да изгуби свежест.
Най-подходящите продукти за премахване на грим около очите за двуфазните лосиони.Те са най-щадящи към нежната кожа в тази област ,като освен че премахват лесно грима се грижат и за кожата.

Преди да премина подробно към всеки един от лосионите,които ползвам в момента ще ви покажа една част от моливите за очи които последно тествах.


Много обичам да подчертавам очите си с черен молив поставен само във водната линия на окото.Често тествам различни марки в търсене на най-добрата за мен.Това което търся в един черен молив за очи да е мек ,да се нанася лесно ,да е силно пигментиран и не на последно място да е дълготраен и да не се размазва през деня.
Последните три които пробвах са на висок клас марки козметика и трите са в мини размер.

Ето трите молива в бърз тест:

Collistar Kajal Pencil - мек молив,силно пигментиран,лесно се нанася във водната линия на окото,издържа 4-5 часа без да се размазва

Lancôme Le Crayon Khôl - една идея по твърд ,лесно се нанася,но не е достатъчно пигментиран,издържа 4-5 часа след което почти изчезва

Clarins - мек молив,силно пигментиран,лесно се нанася във водната линия на окото,издържа 5-6 часа без да се размазва

След бързия преглед на моливите за очи да се върнем на основната тема - почистването на грима около очите.
Изключително важно е ежедневното почистване на кожата ,грима трябва да се отстранява всяка вечер с подходящи за целта продукти.Доброто почистване е гаранция за здрава и добре изглеждаща кожа.Когато кожата е проблемна и комбинирана,каквато е моята нещата стават малко по-сложни.При тази комбинация няма как да използваме само един продукт за премахване на грим,аз лично ползвам един продукт за около очите и един за цялото лице.
Двуфазните лосиони за премахване грим около очите да си призная не ползвам редовно,макар от години да знам,че те са най-добри за тази цел.Причината да ги отбягвам е мазното усещане което оставят,което ми е неприятно,но сега съм се презаредила с цели 3 накуп и съм се зарекла,че няма да ползвам друг продукт докато не ги изразходя.

Cien  Eye Make-up Remover 






Няма коментари:

Публикуване на коментар