сряда, 28 август 2019 г.

lavera автобронзант & lavera Sensitiv Sun


Привет :)

Лятото вече е към края си ,тази година пропуснах морето,но наваксах слънчевите бани с посещения на басейни.Аз съм доста бяла,изгарям бързо ,много бавно и трудно правя тен,който се задържа съвсем малко (избледнявам буквално за седмица).
Не съм фен на солариумите,нито на дългото продължително излагане на слънце,именно за това автобронзанта е един незаменим продукт за мен.
В началото на сезона винаги ползвам автобронзант,всъщност в началото го ползвам по-често ,а след това веднъж седмично или два пъти за да поддържам тена.

lavera автобронзиращ лосион :


Първо малко информация от производителите:


С био слънчогледово масло и био масло от макадамия
За равномерен нежен слънчев тен
24-часова хидратация

За слънчев тен като след ваканция: автобронзиращия лосион lavera с био слънчогледово масло и био масло от макадамия за естествен равномерен тен.
Лесен за употреба
Попива бързо
Съживяват кожата

ЗЕЛЕН БРОНЗИРАЩ КОМПЛЕКС: Изследователският център на натурална козметика lavera разработи подхранваща формула, която се грижи за кожата и съдържа активна композиция на основата на захариди с натурален произход, които осигуряват здрав, слънчев тен.
NATRUE-сертифициран продукт
С био растителни съставки от собствено производство
Веган
Не съдържа глутен

Начин на употреба: Нанесете равномерно на добре почистена кожа и изчакайте да изсъхне напълно. Пропуснете областта около веждите и косата. Избягвайте контакт с очите. Измийте добре ръцете след употреба. Ефектът ще бъде видим след около пет часа. Използвайте веднъж или 2 пъти седмично за равномерен и красив слънчев тен.

Какво съдържа?

100% НАТУРАЛНИ СЪСТАВКИ ОТ БИО ЗЕМЕДЕЛИЕ

Био слънчогледово масло

Произход

Тези растения са наистина специални. Те следват посоката на слънцето. Главата на цветето може да съдържа до 2,000 семена. Студено пресованото масло от слънчоглед е богато на витамин Е (приблизително 70 mg/100 ml),бета-каротин, натурални пигменти и ненаситени мастни киселини. Слънчогледовото масло в нашите продукти е от био сертифицирано отглеждане от различни доставчици в Германия и студено пресовано.

Ефект

Слънчогледовото масло омекотява и изглажда кожата. Има защитен и детоксикиращ ефект. Стимулира кръвообръщението и е подходящо за чувствителна кожа. С висока концентрация на витамин E и бета-каротин, който защитава клетките и има анти-ейдж ефект.



Био масло от ядката на макадамия

Произход

Маслото от макадамия масло в нашите продукти е от био сертифицирано отглеждане в Кения. Макадамията е вечнозелено дърво с приблизителна височина от 15 м, което започва да дава ореховидни плодове с големина 2-3 cm след 7–8 години. Твърдата черупка крие ценната ядка, която осигурява до 70% бледо жълто, фино масло.Така наречената царица на ядките съдържа висок процент палмитолеинова киселина, като в маслото от морски зърнастец и авокадо.

Ефект

Заради високото съдържание на палмитолеинова киселина маслото попива бързо в кожата и е особено подходящо за лосиони за суха кожа и изтощена коса.

Състав:

Воден-алкохолен екстракт от цветовете на невен (био алкохол)*, соево масло*, растителен глицерин, захарна съставка, мастен алкохол, калиев цетил фосфат, масло от слънчоглед*, масло от ядката на макадамия*, масло ши*, екстракт от манго*, алое вера пудра*, ксантан, витамин E ацетат, витамин E, витамин C палмитат, микс от натурални етерични масла

*Съставки от сертифицирано био земеделие

CTFA/INCI:

Water (вода), Glycine Soja (соя) Oil*, Dihydroxyacetone, Alcohol* denat., Glycerin, Erythrulose, Cetearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Potassium Cetyl Phosphate, Helianthus Annuus (слънчоглед) Seed Oil*, Macadamia Integrifolia Seed Oil*, Butyrospermum Parkii (ши) Butter*, Calendula Officinalis Flower Extract*, Mangifera Indica (манго) Fruit Extract*, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Xanthan Gum, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (парфюм)**, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Citronellol**, Citral**, Coumarin**, Eugenol**, Benzyl Benzoate**, Farnesol**, Benzyl Alcohol**

*Съставки от сертифицирано био земеделие

* натурални етерични масла


Моето мнение :

Неведнъж съм писала ,че съм фен на марката .Ползвала съм доста неща и до сега не се сещам да съм имала разочарование.
Този продукт също не ме разочарова,първо трябва да напиша ,че много важно преди употреба на автобронзант е кожата да е много добре почистена.Препоръчително е да се ексфолира със скраб или подходяща за целта чека или гъба за баня.

Преди да започнем да нанасяме лосиона кожата трябва да е напълно суха.Стараем се да разнасяме равномерно върху кожата.След това ръцете трябва да се измият добре(ако не се измият се получават неприятни петна най вече между пръстите,където е имало повече продукт).
Лосиона се нанася лесно,попива относително бързо ,хидратира кожата много добре.Аз го нанасям вечер и на сутринта вече има видим ефект-а именно лек равномерен тен.

Естествено въпреки придобития от автобронзанта тен няма как да се лиша и от естествения тен придобит от слънчевите лъчи на плажа.Изключително много държа на добра и качествена слънцезащита .За детето ми,макар да е вече голямо(на 10 години) все още предпочитам минерални слънцезащитни продукти,тази година реших и за нас да заложа на такива.

lavera  Sensitiv Sun  :


Първо малко информация от производителите:

Мигновена и сигурна защита за чувствителна кожа
Подходящ за бебета, деца и хора, склонни към алергии
Надеждна грижа и защита
100 % минерална защита
UV-филтър без нано частици
Водоустойчив
С био слънчогледово масло и био масло от авокадо
Висока ефективност (SPF 30)
С добавен ЗЕЛЕН-UV-ЗАЩИТЕН-КОМПЛЕКС

Натурална слънцезащита за чувствителна кожа: Слънцезащитният крем lavera Sensitive Sun с био масло от слънчоглед и био авокадо осигурява надеждна защита от вредните слънчеви лъчи. Слънцезащитното мляко има водоустойчив ефект и действа от момента на нанасянето. Подходящо както за възрастни, така и за бебета и деца.
Мигновена защита от UVA/UVB лъчите
Започва да действа още от момента на нанасяне
Водоустойчив, с отлична поносимост
Сигурна защита и интензивна грижа
Подходящ за чувствителна кожа

ЗЕЛЕН-UV-ЗАЩИТЕН-КОМПЛЕКС: Изследователският център на натурална козметика lavera разработи защитна формула, която съдържа активна композиция от минерални UV филтри и масло от каранджа, които защитават от вредните UV лъчи и се грижат за вашата кожа.
NATRUE-сертифициран продукт
С био растителни съставки от собствено производство
Веган
Не съдържа глутен

Начин на употреба: Нанесете обилно върху кожата преди излагане на слънце и повторно нанасяйте при нужда, особено след продължително стоене във вода. Не излагайте бебетата и децата на директна слънчева светлина; осигурете им допълнителна защита с подходящо облекло и крем с висок SPF. Дори слънцезащитните продукти с много висока защита не осигуряват пълна защита от вредните UV лъчи.

Избягвайте жаркото слънце в обедните часове. Прекомерното излагане на слънце води до сериозни рискове за здравето! Избягвайте контакт с очите. Избягвайте директен контакт с текстил (възможни са петна). Минералните пигменти отразяват светлината и създават видим блестящ слой върху кожата. Осигурява защитно съотношение 1:3 на UVA към UVB защита, съгласно препоръките на Европейската комисия.

Какво съдържа?

100% НАТУРАЛНИ СЪСТАВКИ ОТ БИО ЗЕМЕДЕЛИЕ

Био слънчогледово масло

Произход

Тези растения са наистина специални. Те следват посоката на слънцето. Главата на цветето може да съдържа до 2,000 семена. Студено пресованото масло от слънчоглед е богато на витамин Е (приблизително 70 mg/100 ml), бета-каротин, натурални пигменти и ненаситени мастни киселини. Слънчогледовото масло в нашите продукти е от био сертифицирано отглеждане от различни доставчици в Германия и студено пресовано.

Ефект

Слънчогледовото масло омекотява и изглажда кожата. Има защитен и детоксикиращ ефект. Стимулира кръвообръщението и е подходящо за чувствителна кожа. С висока концентрация на витамин E и бета-каротин, който защитава клетките и има анти-ейдж ефект.

Био масло от авокадо

Произход

Страни на произход: Южна Африка, Мексико, Кения, Централна Америка, Сридиземноморието, Южни Щати и Южна Африка. Богатото масло се получава чрез пресоване на свежи плодове.

Ефект

Авокадовото масло се нанася лесно върху кожата. Образува защитен слой върху кожата, който я предпазва от загуба на влага, благодарение на високото съдържание на лецитин, витамин A, E, D и 85% важни ненаситени мастни киселини. Поддържа естествения баланс на кожата.

Състав:

Триглицериди (микс от растителни масла), цинков оксид, деминерализирана вода, слънчогледово масло*, титаниев диоксид, масло от марула, био алкохол*, стеаринова киселина, кокосово масло*, полихидроксистеаринова киселина, масло от ши естер, палмитинова киселина, калиев цетил фосфат, полиглицеринова мастна киселина естер, масло от соя*, масло от авокадо*, екстракт от манго (мазен)*, екстракт от папая (мазен)*, екстракт от моркови (мазен)*, масло от каранджа, масло от моркови, алуминий, лецитин, витамин E, витамин C палмитат, микс от натурални етерични масла
*Съставки от сертифицирано био земеделие


Моето мнение :

Както вече казах за детето ми залагам от години на минерална слънце защита,много ми се искаше и за нас да взема такава.Да си призная това което ме спира е консистенцията,обикновено слънцезащитните продукти с минерални филтри са доста по-гъсти и трудни за разнасяне по кожата.


Този крем не прави изключение,консистенцията му е доста гъста и плътна.Трудно се разнася по кожата и оставя леко видим филм.На плажа аз обикновено съм под чадъра и да пропусна някое местенце не е голяма драма,но детето ми е почти постоянно във водата и е много важно за мен да знам,че съм го намазала много добре навсякъде.Именно за това този крем е много удобен,макар да се нанася една идея по-трудно,след това може да се види къде точно е нанесен и ако има пропуснати участъци да се намажат и те.
Това което ме впечатли е отличната водоустойчивост на продукта.По принцип следя да го викам и подновявам слънцезащитния продукт през 2-3 часа,но не винаги когато сме на плаж следя часовника и се случва да мине и малко повече време.На няколко пъти се притесних,че може да е изгорял,но нямаше никакви поръжение,макар да беше прекарал тези часове главно във водата.

В заключение много подходящ продукт за всички малки и големи които обичат да прекарват повечето време не на плажа а във водата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар