събота, 4 август 2018 г.

Garnier Fructis Repairing Papaya Hair Food


Привет :)

Днес искам да ви покажа последната маска за коса която си купих Garnier Fructis Repairing Papaya Hair Food.Напоследък е доста рекламирана и обсъждана във форуми и блогове.
Реших да я пробвам,тъй като много харесвах маската с авокадо  Garnier Ultra Doux Avocado Mask,която за съжаление бе спряна от производство.
Маските от новата серия Garnier Fructis са четири вида,колебаех се между тази с банан и тази с папая,накрая избрах папаята защото пише ,че при редовна употреба намалява цъфтящите краища(моята коса цъфти много,въпреки грижите които полагам за нея).

 Какво обещават производителите:

Специалистите на Garnier са разработили маска, съдържаща 98% естествени съставки. Тя е истинска храна за косата, заради нейните дълбоко подхранващи свойства. Формулата ѝ е обогатена с екстракт от папая, притежаващ хидратиртащи и регенериращи свойства и екстракт от амла, който има антиоксидантен и омекотяващ ефект. В състава е включен комплекс от растителни масла от соя,слънчоглед и кокос. Те подхранват, укрепват структурата на косъма, придават му еластичност и мекота. Маската може да се използва по 3 начина - като маска, балсам или за грижа без отмиване. При редовна употреба, тя намалява цъфтящите краища, прави косата гладка, жизнена, блестяща и лесна за разресване. 

начин на употреба:
-Като балсам: нанесете върху чиста и влажна коса, след което изплакнете.
-Като маска: нанесете върху чиста и влажна коса, оставете да подейства 3 минути, след което изплакнете.
-За грижа: нанесете малко количество на влажна или суха коса по дължините, без да изплаквате.


Моето мнение за маската Garnier Fructis Repairing Papaya Hair Food:

Маската е 390 мл.,взех я на промоционална цена от 10 лева.Първото което ми направи впечатление е аромата,доста силен ,приятен е ,но аз предпочитам козметиката която ползвам да не е толкова силно ароматизирана,след употреба аромата не се задържа дълго в косата.

Малко повече за моята коса:
Косата ми не е боядисвана,не я третирам по никакъв начин,не ползвам сешоар,маши или преси.Въпреки това краищата са много сухи косата ми цъфти много,въпреки редовното подстригване на дължините.Дълга е до средата на гърба .Средна като гъстота,но с много тънък косъм.


Сега за маската: 

 
Консистенцията на маската е средна като гъстота.Първия път я ползвах като маска за коса,нанесох и постоях около 5 минути с нея.При следващото миене на косата я ползвах като балсам,нанесох обилно и веднага изплакнах косата .Не видях да има разлика в крайния резултат При мен не направи нищо различно от която и да е друга дрогерийна маска за коса.
Третия начин на употреба като грижа без отмиване изобщо не е за мен.Подозирах,че едва ли ще има добър резултат на моята коса,сатова пробвах точно преди да мия косата,нанесох много малко количество,колкото две грахови зърна,само по краищата.Резултата беше коса на клечки със сухи и хвъращи краища.
Очаквах повече предвид многото положителни мнения и интернет пространството.

Ако трябва да я сравня с другата ми любима с авокадо,определено с нея косата ми ставаше много хубава,много мека,лъскава и някак по плътна и жива.Определено за мен тази маска беше попадение,цена около 6лв. а вършеше работа като професионалните маски за пъти по-висока цена.
ето тази:


Няма коментари:

Публикуване на коментар