неделя, 26 ноември 2017 г.

Ултразвукова шпатула (фриматор)


Привет :)

Днес искам да ви разкажа за последния козметичен уред ,който си взех - ултразвукова шпатула (фриматор).Поради липса на време и желание не посещавам козметични салони,ето защо съм голям фен на козметичните уреди,които могат да се ползват в домашни условия.
Уредите,които вече имам и съм писала за тях са :

Четка за лице Remington FC1000 Reveal

Уред микродермабразио в домашни условия SANITAS SFC 70

Фото епилатор Remington IPL6500 i-Light Pro  

Определено предпочитам уюта на собствения ми дом ,пред посещение на козметичен салон.Друго предимство за мен е ,че мога да ползвам уреда в удобно за мен време.Като работеща майка ,след работа следват домакински задължения и занимания с детето,ето защо често ползвам козметичните уреди късно вечер,когато идва моето свободно време.

Да се върна на ултразвукова шпатула,която е темата на тази статия.

 Не съм виждала да се продава във физически магазин.Първоначално прегледах българските сайтове които предлагат шпатули,цените са около 150 лв.,в чуждите сайтове може да се намери на двойно по-ниска цена.


 Модела който аз взех има две функции на работа - почистване и лифтинг.Недостатък е ,че може да работи само докато е включена в електрическата мрежа.Когато поръчвах,не предвидих това,много по удобно би било ако е без кабелна.Ето и повече за самия уред:

Ултразвуковата шпатула е удобен за използване устройство дори и в домашни условия. С нея се работи лесно и има много функционални възможности. С нея може да да се прави пилинг, да се почистват порите в дълбочина, да се прави лифтинг на кожата и да се нанасят продукти в дълбочина на кожата. Може да се използва върху лицето, шията, ръцете, гърба и др. Ултразвуковият пилинг ефективно решава проблеми като акне, повишена мастна секреция, повяхнал тен.
Шпатулата не се ползва на суха кожа.Преди употреба трябва да се намокри кожата,за да ми е по удобно напълних с вода шишенце с пулвелизатор и така лесно и бързо навлажнявам кожата преди и по време на ползване на уреда.
 
За функция почистване  шпатулата се ползва както е показано на първата картинка,шпатулата се поставя по ъгъл 45 градуса. Движенията са по основните масажни линии на лицето отвън навътре, като кожата нежно се изтъргва с бутане на шпатулата. Ултразвуковите вълни разрушават мъртвите клетки, остатъците от себум и ефективно почистват порите и повърхността на кожата. Използвайте салфетка, за да почиствате шпатулата. Пилингът продължава около 5-10 минути. 
При участъците от кожата с черни точки и разширени пори може да се приложи по силен натиск с върха на шпатулата и така да се изкарат мастните натрупвания.След процедурата може да има леко зачервяване на кожата,което изчезва в рамките на няколко минути.Особено подходяща процедура при акне.
 
За ползване на втората функция шпатулата се поставя както е показано на втората картинка.нанася се продукт според типа на кожата. При функцията за лифтинг ултразвуковата вълна прониква в кожата, тонизира я и я прави стегната и еластични. При тази функция не се усещат вибрации като при пилинга и почистването. Правете масаж в продължение на 5-10 мин.
Усещат се леки потупвания по кожата.
Големите молекули не могат да проникнат и да доставят в дълбочина веществата, от които се нуждае кожата. Но ултразвука прави проникването възможно.
 
Процедурите с ултразвукова шпатула са неинвазивни, безопасни и подходящи за всеки тип кожа.

2 коментара: