неделя, 30 април 2017 г.

Как да се преборим с неприятното потене

 Привет :)

От доста време обмислях тази статия,най вече кои продукти да включа.Проблем с обилно потене имат много хора ,искаше ми  се да съм максимално полезна .Реших да пиша за продуктите които в момента имам и ползвам.Имам проблем с потенето от тинейджърските ми години още,няма неприятна миризма,но има мокри петна,което е много неприятно .Винаги избирам каква дреха да си купя спрямо този фактор,ограничила съм цветовете до бяло,черно или много тъмни други цветове,материите гледам да са такива на които да не личат мокри петна.
Основните продукти в борбата с потенето са две групи,двете групи продукти се различават по начина си на действие. Дезодорантите не спират потенето, а само прикриват миризмата. Повечето дезодоранти съдържат антисептична съставка, която унищожава бактериите в потта.Антиперспирантите ограничават изпотяването като блокират порите. Алуминиеви съединения най-често са част от съдържимото им. Те запушват порите, така че потта да не може да достигне до повърхността на кожата. 
През годините съм ползвала почти всички продукти предлагани на пазара против потене,всякакви марки и видове от най ниския до най-високия клас.За съжаление ефект особен не видях от повечето,още по-неприятното е ,че съсипват дрехите.Тъмните дрехи побеляват а светлите и белите пожълтяват под мишниците.Важно за мен е този тип продукти да нямат силна миризма,тъй като ползвам парфюми и предпочитам да усещам техния аромат.

Все пак открих един продукт преди повече от 10 години и не оставам без него,това е Одорекс.
Това е доста по различен продукт от стандартните стикове ,део и ролки против потене.Одорекс е спрей който се ползва под схема и спира потенето за дни.Първите три дни се ползва само вечер ,пръска се на чиста и суха кожа,много е важно кожата да е здрава,без рани или други раздразнения.Трябва да са минали поне 48 часа от последното обезкосмяване.След пръскане вечер на сутринта третираното място се измива .Предпазва от изпотяване за 10 до 14 дни след едно напръскване. Уникалният механизъм на действие на Odorex deo блокира само свръхактивните потни жлези, без да влияе върху общата терморегулация на организма. Съдържа антибактериална съставка, която предпазва кожата от развитие на бактерии, причиняващи неприятна миризма.На 10-тина дни пръскам още един път вечер и измивам сутрин за подържане на резултата.Няма аромат.
Това е единствения продукт от който наистина при мен има реален резултат,но....за съжаление има голямо но,активната съставка в него е алуминиев хлорид .
Алуминиевият хлорид е алуминиева сол,
 невротоксин, който прави потта неблагоприятна за развитието на бактерии. Има свойството да се натрупва в тялото.
Показания: за лечение на акне. В козметиката се използва в антиперспирантите против изпотяване. В химическата промишленост се използва като катализатор и реагент.

Нежелани  реакции: еритем, дразнене. Преминава трансплацентарно и не се препоръчва използването му от бременни жени.

Ето защо продължавам да търся и други продукти и не ползвам Одорекс целогодишно,а най вече през пролетта и есента когато проблема с мокрите петна по дрехите е най-видим.

цена 12лв.

Следващия продукт е   Mitchum  women's roll on deodorant

Продукт,който взех след като четох много хвалебствия във форумите.За съжаление се намира само в онлайн магазини и то не винаги го има наличен,ето защо след като го "хванах" наличен поръчах 2 броя различни.Големи надежди за него и голямо разочарования,за съжаление при мен не върши нищо по различно от всеки друг подобен който съм купувала от супермаркет или аптека.Подарих единия който бях купила и приятелката ми е страшно доволна,но тя няма проблем с обилно потене.Явно е добър продукт,но не и за хора със сериозен проблем с потенето.Има лек аромат ,който не се задържа за дълго.

Цена 7 лв.

Последния продукт който взех е dove maximum protection

Отново продукт който може да бъде закупен само онлайн,не се предлага реалните магазини.Него също взех след като четох положителни мнения в форумите.Ползвам го съвсем отскоро и засега съм доволна,не съм ползвала от месец Одорекс,за да мога да видя реалния резултат от dove maximum protection.Не спира напълно потенето,но го ограничава много.Като консистенция е като крем,попива бързо след нанасяне,аромата му е лек и ненатрапчив.

Цена 10 лв.





2 коментара:

  1. Преди известно време и аз използвах Odorex, но кожата на подмишниците ми стана много чувствителна, започна да се лющи и го спрях.. Странното е, че откакто го ползвах имам чувството, че се потя в пъти по-малко. Не вярвам да има постоянен или остатъчен ефект.. Вероятно се дължи на внушение.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Одорекс може д предизвика дразнене особено при чувствителна или раздразнена кожа.
      Ефекта от ползването му продължава не повече от 15-тина дни,при вас потенето може да е намаляло от други фактори...нива на стрес,хормонални промен например.

      Изтриване