неделя, 31 март 2019 г.

Linea Bio сорбе за тяло


Привет :)

Всички знаят какво е сорбе в кулинарния свят....или почти всички,ето повече информация за тези които не знаят :

Сорбе (още шербет) е разхладително десертно алкохолно питие, приготвено от плодове, сладолед, сироп и вино. Корените на на това питие се откриват в Средния Изток и популярната там напитка шербет, направена от подсладен плодов сок и вода. Думата шербет произлиза от турски език. Приготвя се във висока чаша за шампанско, която се пълни две трети със сладолед и ситно нарязани плодове. Остатъкът се допълва с плодов сироп и алкохол – сухо вино или шампанско. От плодовете най-подходящи са ягоди, малини, кайсии, праскови, портокали, киви и др. Добавянето на лимонов сок към сорбета предпазва плодовете от потъмняване. 
Това ледено изкушение с противоречива история се е приготвяло още преди Христа и днес продължава да бъде известно както в Средния Изток, така и в много други части от света, тъй като се приготвя елементарно и търпи всякакви вариации. Някои добавят към сорбето сметана, други - алкохол като ликьор или вино. Трети пък го предпочитат с плодове .

Сорбето е познато от много години в кулинарния свят,но ето,че вече доста успешно се настани и сред козметичните продукти.
 
Каква е разликата на сорбето за тяло и какво го различава от лосионите и кремовете за тяло:
 
Крем- сорбе притежава кадифена текстура.Попива бързо в кожата, като придава допълнителна хидратация, еластичност и защита срещу увреждане на околната среда.Кожата е еластична и с възстановени защитни сили срещу вредното въздействие на свободните радикали и на околната среда.Кожата изглежда гладка, успокоена и със здрав вид. Не оставя мазно или лепкаво усещане,може да се ползва ежедневно.
Придава енергизиращ аромат може да избираме между пет аромата предлагани от  Linea Bio:
 
 
 
 
 
  Моя личен фаворит е сорбето с аромат на боровинка.

Както вече споменах най-отличителното на крем сорбето е консистенцията,която е лека ,пухкава и кадифена.При нанасяне попива изключително бързо,което на мен много ми харесва.Никак не обичам продукти които трябва да чакам да попият за да се облека.На сорбето му е необходимо буквално минути-две и е попило,без да оставя никакъв слой.



Няма коментари:

Публикуване на коментар