неделя, 18 юни 2017 г.

Как да поддържаме тънката и слаба коса свежа и с обем през летните горещини



Привет :)

Писала съм няколко пъти вече колко много грижи полагам за косата си ,превя редовно домашни маски,маслени маски,пия хранителни добавки .Винаги внимателно избирам шампоана,балсама и маската за коса.Никога не пропускам и добрия финиш за дължините.
Когато обаче косата е тънка,фина и без обем в горещите летни дни се омазнява много по-бързо ,губи форма и обем и изглежда зле.Ежедневното миене на косат

а не е пропоръчително,тъй като това я стимулира да се омазнява още по-бързо,старая се да сведа миенето и до 2 пъти седмично.В летните месеци това е невъзможно,още на първия ден корените се омазняват ,косата ми губи обем и изглежда зле.
Ето защо се налага да ползвам някои помощници.

Първия е лак за коса,пръскам само в корените.Така лака прави лек филм около косъма,който го прави по-твърд и плътен.Забавя омазнявато в корените.
Когато искам по лека фиксация ползвам ето този лак на тафт.

Много ми харесва за ежедневието.Фиксира леко,не слепва ,косата остава гъвкава .Позволява косата да се разресва,без да се накъсва .Формулата с течен кератин подсилва косата и фиксира дълготрайно, без слепване. Без остатъци, лесно разресване. Помага за предпазване на косата от изсушаване и не я утежнява.

Когато искам по-силна фиксация,това е моя фаворит Tigi Bed Head Full Of It Volume Finishing Spray Лак за коса

Дава много силна фиксация и запазва обема и формата на косата.Чудесен продукт на който мога да разчитам да запази прическата ми до края на работния ден.

Следващия ми помощник е сухия шампоан.Напръскват се корените на суха замърсена коса на сектори от разстояние около 20 см, изчаква се няколко секунди и с масажиращо движения се втрива останалия продукт в корените.После косата се оформя
Признавам си ,е ползвам сух шампоан много рядко,само когато се налага.Например когато се налага да изляза ,косата ми изглежда ужасно,а нямам време да я измия.В такива моменти сухия шампоан е незаменим.Пробвала съм различни марки,най доволна съм от марката Batiste.

Взех един на Саяс преди доста време,ползвах го няколко пъти,но не ми харесва,че оставя бели петна по косата,които дори след разресване си личат.Подмятам го в шкафа от доста време ,но накрая ще отиде на боклука почти пълен.

Както казах най-доволна съм от Batiste Марката е Английска и неслучайно е една от водещите на пазара..Ползвала съм няколко вида,не намирам голяма разлика освен в аромата.В момента имам класическия.


Последно си взех  едно мини,което е много удобно за в чантата или за път, Batiste Dry Shampoo Tropical,
Може да се поръча от сайт за дамски ,мъжки парфюми и козметика.


1 коментар: