вторник, 3 януари 2017 г.

Мини размери част 3


Привет :)

Ще ви разкажа в трета поредна статия за мини съкровища .
В предишните статии писах какви са предимствата на малките размери оригинални парфюми,достатъчно количество да се пробва и разноси даден аромат,за мога да преценя харесва ли ми как стой и се развива на моята кожа  и бих ли го купила в по - голяма разфасовка,приемливата цена и нещо което лично на мен много ми харесва....сладурските малки шишенца .
Ето и днешните "герои"




Тази марка беше напълно непозната за мен,поръчах този аромат след като погледнах каква е пирамидата му и мислех,че ще ми допадне.За съжаление се оказа,че не е моя аромат.
Ето малко информация за марката и за този аромат:


Зад марката Custo Barcelona стои испанският дизайнер Custo Dalmau. През 1982 година, след дълго пътешествие с брат си David, вдъхновени от различни артистични, културни и философски виждания от различни краища на света, те основават марка под името Custo Line.

Зародила се като идея да използват тениски за платно на своите рисунки, братята създават нещо иновативно за времето си, което им донася международен успех. Custo Line започва от топ-ове с принт и се развива до дизайн на цялостно облекло, модни аксесоари, очила, часовници и парфюми. Днес Custo Barcelona е марка с уникален цветен и дързък стил, символ на един различен светоглед.


Custo Barcelona Custo Barcelona – Описание на продукта

Първият аромат на дизайнерите Custo Barcelona е със същото име, се крие в атрактивен флакон и ухае на свежи, сочни плодове- портокали, ягоди, касис, лимон и грейпфрут. Парфюмът Custo Barcelona е дървесен, изпълнен с чувствен мускус и пачули. Custo Barcelona е аромат за самоуверени жени.
Ето тук подробно за Парфюма :http://www.fragrantica.com/perfume/Custo-Barcelona/Custo-Barcelona-4751.html




Този аромат също поръчах без да го познавам,тествала съм други аромати на марката,но точно този не бях.Лек и ненатрапчив аромат,допада ми и бих го носила в по - топлите месеци.

Ето информация за марката и парюма:
Лагерфелд е роден през 1933 година, през 1983 година Лагерфелд се озовава в екипа на Шанел, заема поста главен дизайнер и завинаги променя посоката на историята на модата. Въпреки първоначалния скептицизъм от страна на критиците, той успява да върне марката под прожекторите на голямата мода. През 1997 списание „Вог“ обявява Лагергелд за „несравним интерпретатор на настроението на момента“.




Въпреки че е работил за доста модни марки, той успява да запази собственото си чувство за стил по време на цялата си кариера. Успехът му се дължи най-вече на това, че дизайнерът не се страхува да демонстрира явно мнението си и да провокира публиката с неочаквани новаторски решения.


Karl Lagerfeld for Her дамски парфюм от Karl Lagerfeld е лансиран през 2014 година. Връхните нотки на аромата изкушават със свежите цитрусови акорди, с аромата на цветя и плодове, положени върху дървесно-мускусна база. Във връхните нотки на уханието витае ароматът на лимон и праскова. Сърдечните нотки пленяват с мириса на магнолия, роза и червен жасмин. Композицията е завършена от акордите на амбра и мускус.



Този парфюм бях тествала одавна и имах бегъл спомен ,че ми допадна.Реших отнова да го тествам .Имала съм и други парфюми на марката все леки ежедневни и ненатрапващи се аромати.

Ето повече информация за марката и парфюма:

Френската компания S.T. Dupont е основана през 1872 г. от Симон Тисот-Дюпон. Брандът навлиза в бизнес средите, предлагайки луксозни артикули като кожени портфейли, куфари и аксесоари за пътуване, които допълват стила на пътуване на техните клиенти.

През 1929 г. те отварят и собствен хотел, който е предназначен за техните клиенти, добавяйки изцяло нова перспектива към пътуването като преживяване по онова време. Няколко години по-късно те навлизат и на американския пазар, което е неминуем успех за компанията. По време на Втората световна война те решават да се захванат с ново начинание, а именно производството на джобната газова запалка – артикул, който е бестселър дори и днес



Ароматната палитра експлодира с енергични връхни нотки на малина, касис и лимон. Сърцето е представено от деликатен цветен бъкет от жасмин, циклама и виолетови листа. Базовите акорди са чувствена комбинация от пачули и мускус.

Lancome La Vie Est Belle Eau de Parfum



Последния аромат за днес е доста известен и широко рекламиран,което ме накара да го пробвам.Не е редно да правя крайни изказвания ,особено за аромати....все пак е въпрос на вкус,но този за мен лично е ужасен,силен и задушаващ аромат,който не ми допада изобщо.

Все пак информация и за него:

Името на парфюма La Vie Est Belle означава "животът е хубав". Парфюмът е предназначен за жени, ценителки на естествено красивото и на свободния избор, които обичат да са обградени от красиви неща- това е техният начин да изживеят пълноценно, с наслада живота си. Ароматът La Vie Est Belle е очарователен, елегантен, сияйно женствен. Лице на La Vie Est Belle е Julia Roberts. Уханието е центрирано върху възхитителния ирис, около който има още 62 ароматни съставки от най- високо качество, залог за дълготрайността и класата на парфюма. Флаконът е с изключително оригинален дизайн, за който създателят му казва че пресъздава аурата на жените и улавя духа на щастието. La Vie Est Belle се намира на парфюмерийния пазар от 2012 година.

Освен миниатюрите добър и бюджетен начин да се тества даден аромат е отливка.За щастие някои сайтове предлагат отливки на доста добра цена в шише с пулвелизатор,което е много удобно.Този начин избрах д тествам един доста стар парфюм пуснат на пазара през 1987г.



2 коментара:

  1. Наскоро бях решила да опитам La Vie Est Belle, но след Вашето мнение съм леко разколебана..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Трябва да се тества,всеки харесва различни аромати,този определено не е моя,но парфюма стана много популярен,което значи,че си има и доста почитатели :)

      Изтриване