неделя, 20 ноември 2016 г.

Linea bio Macadamia Oil Elexir


Привет :)
Днес искам да споделя с вас един продукт който открих съвсем наскоро Linea bio Macadamia Oil Elexir.
Както и преди съм писала полагам доста грижи за косата и финиша е задължителен след всяко миене на косата.Ползвала съм и други продукти с олио от макадамия.
Купувала съм и чисто олио макадамия.Определено косата ми харесва това олио и и се отразяват добре продуктите в които го има,затова като видях този елексир за коса с макадамия веднага реших да го пробвам.Цената му е около 8 лева за 50мл. ,имаше и бутилка от 100 мл.,която излизаше доста по-изгодно,но реших да взема за проба първо по -малката разфасовка.



Първо малко информация за Макадамията:

Макадамията (Macadamia ternifolia) е дърво от Австралия, пренесено в много други страни.
Дървото достига височина до 15 м. Има вечнозелени, кожести, лъскави и остро назъбени листа. Някои сортове цъфтят веднъж в годината, други - три пъти, а има и такива, които цъфтят през цялата година. В зависимост от времето на цъфтежа плодовете узряват веднъж в годината, три пъти или през цялата година.
Недозрелият плод на макадамията прилича по външност на малък орех, със зелена мека външна люспа, която при узряването му пада сама. Под нея се намира истинският плод, който се нарича макадамиев орех . Той има кестеняво-кафяв цвят и кръгла форма с диаметър до 3,5 см.
В твърдата черупка се намира ядката на ореха. Доказано е от специалистите, че това е най-вкусният и в същото време най-скъпият от всички орехи в света.
Маслото от макадамия е богат източник на калций, витамини А и В (тиамин, рибофлавин, ниацин и фолиева киселина), фосфор, желязо, антиоксиданти(полифеноли, аминокиселини, флавони), селен, цинк, мед, калий, магнезий и въглехидрати, белтъчини, фибри както и около 80 % мононенаситени мазнини.

А сега за продукта Linea bio Macadamia Oil Elexir.
Първо много ми хареса опаковката със снимка на самите ядки,веднага ме привлече да отида и да я погледна.



Шишенцето е стъклено ,напълно прозрачно с помпа дозатор и предпазна капачка.
Неведнъж съм писала,че опаковките с помпа дозатор са ми любими,а за такъв тип продукти трябва да ги направят задължителни :).Количеството което е нужно е много малко ,две дозички са напълно достатъчни за дължините на цялата коса.



Ето какво обещава производителя;

Ето и моите впечатления :
както писах две дозички са напълно достатъчни за дължините на цялата коса.Първо пробвах продукта на суха коса ,моята коса е тънка и фина с бързо омазняващи се корени и сухи краища,избягвам да ползвам такъв тип продукти на суха коса,защото повечето утежняват.Linea bio Macadamia Oil Elexir не утежни и не омазни по никакъв начин,моментално омекоти и укроти стърчащите връхчета.
Пробвах и на влажна коса,ефекта беше същия.Доста съкращава времето за сушене на косата.
И не на последно място аромата е наистина много хубав,напомня на какао.

Няма коментари:

Публикуване на коментар