вторник, 30 април 2013 г.

Измиващ гел за лице с водорасли Alverde



Купих си този измиващ гел за лице преди около два месеца ,цената му е около 5 лева.Всички продукти за лице на марката които съм ползвала до момента много ми харесват,този не прави изключение.
Измиващия гел е с водорасли за нормална и смесена кожа,количеството е 150 мл.Много малко от гелчето е нужно за да се измие лицето,много е икономичен.Единственото което на мен не ми допадна в него е миризмата,не мога да я определя,но ми е остра и неприятна.
Консистенцията е лека,при нанасяне прави много малко пяна,нужно е много добре многократно да се измие лицето с вода за да се отмие добре .

 

Витализиращ шампоан Balea



Това е първия шампоан на марката Балеа ,който пробвах.Мойта коса е с много бързо омазняващи се корени и сухи краища.От години пробвам какви ли не продукти за коса в търсене на подходящия за мен.
Шампоана на Балеа е за нормална и бързо омазняваща се коса с екстракт от лимонена трева и джинджифил.Аромата и консистенцията му са много приятни ,нужно е много малко количество за да се измие добре косата.За мое съжаление още на втория корените ми са отново омазнение,както при повечето шампоани които съм ползвала.


 

Възстановяваща маска за коса Alwerde


Преди около два месеца си купих тази маска на Алверде за възстановяване на косата.Както съм писала в други статии съм много доволна като цяло от продуктите на марката които съм пробвала с малки изключения  - този продукт е едно от тях.
По етикет маската е предназначена за изтощена и накъсана коса,съдържа екстракт от грозде,масло от авокадо и жожоба.Мойта коса е със бързо омазняващи се корени и сухи краища.Маската нанасях по дължина на косата без корените,
Първото което не ми хареса е това,че трябва доста голямо количество за да се разнесе по косата,а опаковката е малка - 100мл.За дълга коса като мойта стигна за около 4-5 нанасяния.
Другото което не ми хареса е ,че след отмиване вместо да омекоти косата я направи по твърда ,сякаш съм сложила фиксиращ продукт,от което краищата изглеждат още по сухи и се заплитат много повече.
Определено с този продукт не се "разбрахме" и няма да повторя покупката.





събота, 20 април 2013 г.

Фото урок - как да си направите маникюр с бухалче



Ще ви покажа стъпка по стъпка ка да си направите този маникюр.Първо трябва да се въоръжите с търпение и да имате повечко свободно време,защото има доста за рисуване.
Необходимите материали са: лак за нокти е телесен цвят или полупрозрачен бял,бял лак за френски маникюр,сребрист лак за нокти,тънки четки за рисуване,акрилни боички(бяла,черна и синя)
 
Първо лакирайте нокътя с телесния цвят лак 

След като засъхне направете бяла линия с белия лак за нокти.



След като и белия лак засъхне започваме да рисуваме.Първо с бяла боичка рисуваме главата на бухалчето.


След това рисуваме и тялото,като първо нанасяме белия цвят и преди да е засъхнал нанасяме отгоре черен за да се получи този сивкав преливащ ефект.
 

След това със синя боя рисуваме крилата на бухалчето и очите.С оранжева боя човката.
Със синята боичка дорисуваме отгоре главичката









С тънка четка и черна боя започваме да очертаваме човката и очите.
Постепенно очертавама,тялото и крилатаНарочно очертаваме главичката с къси прекъснати черни линийки,за да създадем „рошав” ефект







След като сме очертали бухалчето със сребристия лак правим линийки 

След като засъхне лака с тънка четка и черна акрилна боичка подчертаваме клонките и рисуваме няколко листенца 







Накрая покриваме с топ лак.